Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Awam - SPA Ogos 2017

Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Awam - SPA Ogos 2017. Bagi yang berminat untuk memohon jawatan dengan SPA Malaysia, boleh berbuat demikian keranan terdapat kekosongan jawatan seperti senarai di bawah.


Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam - SPA Ogos 2017 seperti berikut:-

Senarai Jawatan:-
1. PEMBANTU AKAUNTAN W19
2. PEMBANTU TADBIR (P/O) N19
3. PEMBANTU KEMAHIRAN H19
4. PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN) W19
5. PELUKIS PELAN (KEJURUTERAAN AWAM) JA19
6. PEMBANTU AWAM H11
7. PEMBANTU OPERASI N11
8. PENGHANTAR NOTIS N11

Tarikh Tutup Permohonan:- 15 Ogos 2017

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia telah ditubuhkan pada 31 Ogos 1957, iaitu bersamaan dengan hari Kemerdekaan Tanah Melayu pada ketika itu. Pada awalnya, semasa penjajahan Inggeris, Perkhidmatan Awam Negeri-Negeri Tanah Bersekutu Melayu ketika itu di bawah pentadbiran Inggeris. Kemerdekaan Tanah Melayu pada 31 Ogos 1957 telah dengan sendirinya membentuk pemerintahan baru Persekutuan Tanah Melayu yang merdeka dan berdaulat.

Secara Rasmi, Suruhanjaya Perkhidmatan Awam telah dibentuk sebagaimana termaktub dalam Perkara 144(1) Perlembagaan Persekutuan Perkara 144(1) Perlembagaan Persekutuan:- "Tertakluk kepada peruntukan mana-mana undang-undang yang ada dan kepada peruntukan Perlembagaan ini, maka adalah menjadi kewajipan sesuatu Suruhanjaya yang dimaksudkan oleh Bahagian ini melantik, mengesahkan, memasukkan ke dalam perjawatan tetap atau perjawatan berpencen, menaikkan pangkat menukar dan menjalankan kawalan tatatertib ke atas anggota-anggota bagi perkhidmatan-perkhidmatan yang diliputi oleh bidang kuasanya.

Maklumat Jawatan Kosong

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Awam - SPA Ogos 2017"

Post a Comment