Pendaftaran MUET November 2015 Online

Bagi mereka yang ingin melanjutkan pelajar ke IPTA bolehlah menduduki peperiksaan MUET. Bagi pendaftaran peperiksaan MUET sesi November 2015 boleh dibuat dengan melayari laman sesawang Majlis Peperiksaan Malaysia di http://www.mpm.edu.my . Untuk makluman anda, admin telah merasai sendiri bagaimana perasaan dan keadaan semasa pemeriksaan MUET dijalankan. Admin mengambil pemeriksaan ini kerana memenuhi keperluan universiti. Dan keputusan yang diterima adalah Band 3. 

Peperiksaan Muet ini merangkumi ujian speaking, writing, reading and listening. Bagi calon yang ingin menduduki peperiksaan ini, dinasihatkan supaya untuk mendaftar lebih awal. Ini untuk mengelakkan sebarang kesulitan, kerana pendaftaran yang lewat tidak akan dilayan. 


Menurut Kalendar Peperiksaan MUET 2015 Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM), pendaftaran MUET sesi November 2015 akan di buka pada 5 Mei 2015 dan tarikh tutup pendaftaran pula adalah pada 19 Jun 2015. 

Tarikh ujian speaking pula pada 7,8,9,10,14 dan 15 September 2015, manakala tarikh bagi ujian bertulis jatuh pada tarikh 7 November 2015. Oleh itu pastikan anda merancang masa supaya dapat menduduki peperiksan Muet sesi November 2015

Bagi calon persendirian Boleh ( KLIK DI SINI ) kemudian Klik calon persendirian untuk mendaftar, Sebelum itu sebagai panduan boleh melihat arahan dan panduan dalam bentuk PDF di SINI

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Pendaftaran MUET November 2015 Online"

Post a Comment