Biodata Abdul Rani Kulup Abdullah King Of Report Malaysia

Biodata Abdul Rani Kulup Abdullah King Of Report Malaysia. Siapa yang tidak mengenali akan Paduka Ayahda Rani Kulup Abbdullah. Orang yang banyak memberi pengaruh terhadap senario yang berlaku di Negara ini. Dengan membawa imej yang unik dan menarik, nama beliau meniti dari tiap - tiap bibir masyarakat di Malaysia secara amnya dan seterusnya mungkin ke peringkat yang lebih tertinggi. Rani Kulup Abdullah atau lebih selesa dikenali sebagai ayah memperjuangkan isu - isu semasa yang berlaku diperingkat nasional dan begitu juga peringkat international dengan membuat laporan polis di balai Polis Dang Wangi. 

Walaupun Abdul Rani Kulup selalu dijadikan bahan lawak (troll) dilaman - laman sosial, tetapi ini tidak sama sekali menjatuhkan semangatnya dan kredibiliti beliau untuk meneruskan imej tersebut. Walaupun begitu , Abdul Rani Kulup  mempunyai  dengan sikap yang ramah dan tidak sombong.Ini amat disenangi oleh peminat - peminat beliau yang tidak pernah putus ingin bertemu dan bergambar bersama beliau untuk dijadikan kenangan.

Populariti beliau bertambah apabila beliau juga turut mendapat liputan akhbar - akhbar tempat dan juga media - media elektronik.Menurut beliau:-

“Bercakap soal populariti pula memang saya tidak boleh nafikan kehadiran saya ke mana mana pasti mendapat perhatian malah kalau saya diluar rumah juga orang boleh berhenti kereta semata-mata mahu bergambar,” ujarnya.

Dalam pada itu menerusi laporan yang sama, Abdul Rani turut menyatakan sasaran untuk membuat 1,000 laporan polis menjelang 2018.Berikut adalah maklumat lengkap mengenai Rani Kulup Abdullah.:-


Biodata Abdul Rani Kulup Abdullah Raja Report Malaysia
Nama: Abdul Rani Kulup Bin Abdullah
Umur: 60 Tahun
Tarikh Lahir: 10 March 1955
Asal: Kajang
Jawatan: Presiden Pertubuhan Martabat Jalinan Muhibbah Malaysia (MJMM)
Bilangan Isteri: 2 orang
Bilangan Anak: 9 Orang
Pekerjaan: Pesara Tentera Malaysia
Gelaran Rasmi: Ayahanda
Gaji: RM1500 Sebulan
Trademark: Kipidap dan Jilake
Rekod: 13 laporan polis sehari, 1000 laporan polis menjelas 2018Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Biodata Abdul Rani Kulup Abdullah King Of Report Malaysia"

Post a Comment