Semakan Keputusan Maktab Perguruan PISMP 2015 Online

Semakan Keputusan Maktab Perguruan PISMP 2015 Online

Permohonan Calon Guru Maktab Perguruan PISMP 2015 telah di tutup pada 9 Mac 2015.  Oleh yang demikian calon yang berjaya untuk dipanggil ke Ujian kelayakan Calon Guru atau UKCG yang bakal diadakan iaitu pada 30 Mac hingga 9 April 2015.

Mengikut tarikh aktiviti Program PISMP 2015, semakan calon yang berjaya ke Ujian Kelayakan Calon Guru boleh di buat secara online pada 23 hingga 29 Mac 2015.

Semakan Keputusan Maktab Perguruan PISMP 2015 Online (IPG)

Link applikasi online semakan nama calon  berjaya menduduki UKCG akan diumumkan di

    Laman Web KPM di www.moe.gov.my atau 


Di bawah adalah tarikh-tarikh penting bagi Permohonan Program Persediaan Ijazah Sarjana Muda (PPISMP) Ambilan 2015.

15 Feb 2015 - Iklan permohonan PPISMP Ambilan Jun 2015 dalam akhbar tempatan
17 Feb hingga 8 Mac 2015 - Permohonan secara online di buka
23 hingga 29 Mac 2015 - Semakan nama calon berjaya untuk menduduki UKCG
30 Mac hingga 9 April 2015 - Ujian Kelayakan Calon Guru (UKCG)
20 April 2015 - Semakan nama yang berjaya di temuduga secara dalam talian
27 April hingga 7 Mei 2015 - Sesi temuduga
29 Mei hingga 21 Jun 2015 - Semakan tawaran calon yang berjaya ke IPG 2015
22 Jun 2015 - Pendaftaran calon di IPG

Kalendar aktiviti PPISMP 2015





Subscribe to receive free email updates:

9 Responses to "Semakan Keputusan Maktab Perguruan PISMP 2015 Online"

  1. asalam blh bertanya? saya dah daftar ape semua tpi tk sempat nk print butiran dan ambil no rujukan ? bllh tolong saya tk.. ??? :( sekian terima kasih harap maklum bls dgn secepat mungkin

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum dan salam sejahtera.. mcm mane nk cari borang tu?? sye xjmpe la.. klw spa2 tau tlg ajarkan.. sye dh pgi dkt link yg d bagi tp xjmpe jugak dgn borang tu.. tlg ajarkan satu2.. terima kasih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. permohonan pismp 2015/2016 sudah tutp pada 9 mac haritu

      Delete
    2. helo.. nak tanya, knapa sy xdpt cek UKCG?

      Delete
  3. assalam.. saya pun x dpat nk chek UKCG!!

    ReplyDelete
  4. salam .. knpe x blh cek ukcg ?? sdgkn tarikh brmula hri ni ..

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Macam mane nak check ukcg ye? Dah masuk laman web yg diberi tp tak boleh pun?? Minta pencerahan :) terima kasih..

    ReplyDelete
  7. saye pon tak bleh check..mengapa ye?

    ReplyDelete